Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed, eller har du måske allerede taget springet. Uanset har vi her en række tips til, hvad du skal være opmærksom på i din startup.

Smarte løsninger

Som iværksætter i en startupvirksomhed ender man ofte med at have rigtig mange forskellige kasketter på. Desværre er man sjældent lige stærk i alle roller, og ender med at have brug for hjælp – hvilket kan ende med at blive en rigtig dyr affære. Sidder du for eksempel på nuværende tidspunkt i en enkeltmandsvirksomhed, og har derfor ikke den største egenkapital, bliver der hurtigt omkostningstungt både at ansætte en revisor, en marketingspecialist en HR-person og så videre.

Derfor er det en rigtig god idé at gøre brug af nogle af alle de smarte løsninger, der efterhånden findes, så du som iværksætter kan fokusere på at udvikle din forretning. For eksempel kan du bruge en digital bogholder, der både klarer din bogføring, moms og årsregnskab til en fast månedlig pris, eller en automatiseret kundeservice software, der giver mulighed for at håndtere, organisere og besvare alle kundeservice henvendelser i ét program.

 

Glade medarbejdere

Undersøgelser viser at glade medarbejdere både er mere effektive og produktive, end medarbejdere der ikke er glade. I mange tilfælde vil virksomhedens bundlinje altså afspejle, hvorvidt dine medarbejdere er tilfredse i deres job. Samtidig har glade medarbejdere lavere sygefravær og mindre stress.

Men hvilke tiltag kan du tage, for at øge dine medarbejderes trivsel? Først og fremmest handler det om at skabe en kultur, hvor der er fokus på succeser i stedet for fiaskoer. I forlængelse af det, er det vigtigt at rose dine medarbejdere og vise at du har tillid til dem. Herudover kan du tilbyde psykologhjælp, hvis nogle af dine medarbejdere f.eks. skulle få stress.

Det sociale aspekt må heller ikke overses – det er vigtigt at dine medarbejdere har det godt sammen og at der er plads til ikke-arbejdsrelaterede samtaler. Du kan skubbe dette på vej, ved at opfordre alle til at spise frokost sammen og ved at arrangere en månedlig fredagsbar, hvor relationerne er i fokus.

 

Husk kapitalen

Mange startup virksomheder ender ofte med at løbe tør for kapital. Derfor kan det være en god idé at finde ud af, hvordan du får kapital ind din virksomhed, helt fra start. Der er flere muligheder at skaffe kapital på – du kan enten tage et lån, finde en investor eller selv skyde kapital i din virksomhed, hvis du har midlerne til det.

En investor indskyder kapital i din virksomhed, i bytte for en procentdel af din virksomhed. I mange tilfælde kan du finde en investor der har forstand på branchen, og også er villig til at fungere som sparringspartner. På den måde kan du slå to fluer med et smæk, og få hjælp til at udvikle din forretningsplan. Du kan finde en investor gennem dit netværk eller gennem hjemmesider, der specialiserer sig i at matche investorer med virksomheder.