I dit køkken bruger du mange forskellige apparater, lys m.m. i løbet af en dag. Derfor går der også rigtig mange penge til energi i form af strøm, vand og varme.

Dog er der forskellige måder, hvorpå du kan spare penge, hvis du tænker over, hvordan du bruger dit køkken.

Skift til LED pærer

Hvis du har enten lamper eller spots rundt omkring i dit køkken, så er det en god idé at skifte til LED pærer. LED pærer bruger nemlig ikke ret meget strøm i forhold til traditionelle glødepærer. Derudover holder LED pærer som regel langt længere tid.

LED pærer er ikke mere besværlige at bruge end traditionelle pærer. Derfor er der ikke nogen grund til ikke at skifte. Specielt ikke når du tænker på, at du sparer på dit elforbrug.

Klik her for at se et udvalg af LED pærer.

Brug mikrobølgeovn og brødrester frem for ovn

Det kræver rigtig meget energi og strøm, når du tænder for din ovn. Derfor er det en fordel oftere at bruge din mikrobølgeovn, brødrister o.lign. i stedet for din ovn. På den måde bruger du nemlig ikke nær så meget energi.

Det er naturligvis ikke altid, at det er muligt, men i mange tilfælde er det rigeligt med enten en mikrobølgeovn eller en brødrister.

Tø mad op i dit køleskab

Der er rigtig mange detaljer, du garanteret ikke tænker over. F.eks. er det en god idé, at du optør frosne madvarer i dit køleskab frem for på dit køkkenbord. Det giver nemlig gratis kulde til dit køleskab. Det tager lidt længere tid, men til gengæld er det både bedre for dine madvarer og din elregning.

På samme måde er der en lang række små ændringer og tricks, der gør en stor forskel i det store billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.