I en virksomhed kan der være mange mennesker, hvor den generelle stemning kan have en stor indflydelse på effektiviteten. Men hvordan kan du som leder have en positiv indvirkning på den stemning, og dermed få dine medarbejdere til at skabe større værdi? Det har vi et par bud på her, hvor vi snakker om 3 ting du kan gøre for at skabe bedre stemning på kontoret.

 

Opgradering af kontorartikler

Et sted du kan starte, er ved at opgradere jeres kontorartikler. Det kan have en markant betydning for produktiviteten at dine medarbejdere har en ordentlig stol at sidde på, en ordentlig computer at arbejde på, eller det antal skærme der passer til det job dine medarbejdere sidder med.

En kontorartikel der er blevet meget populær, er borde med hæve sænkefunktion. Det er borde der tillader at dine medarbejdere både kan sidde og stå op mens de arbejder, alt imens bordet tilpasser sig situationen. Du kan købe et billigt hæve sænkebord og prøve det selv, før du køber stort ind til dit kontor.

Det kan være en god idé at skifte mellem at sidde og stå, da du forbrænder op mod 0,7 kalorier mere når du står op og arbejder, end når du sidder ned. Dermed er du med til at øge dine medarbejderes sundhed, ved at anskaffe disse borde til dine medarbejdere.

 

Opkvalificering igennem kurser

En anden måde at motivere dine medarbejdere på, og dermed løfte stemningen, kan være igennem opkvalificering. De kurser du finder relevante kan du med fordel tilbyde dine medarbejdere, så de tilegner sig de kompetencer der vil kunne hjælpe med at skabe værdi for din virksomhed.

Hvis du savner at dine medarbejdere f.eks. gør mere brug af excel, kan du tilbyde at sende dem på et grundlæggende excel kursus, hvor de kan lære at anvende programmet på en fordelagtig måde. Det kan bl.a. være relevant hvis du har behov for at få mere struktur i dokumenter, da excel er et godt program til at skabe struktur og overblik.

Du kan også med fordel få eksperter over til jeres virksomhed, for at give inspirerende foredrag der kan have en positiv effekt på netop det emne du vælger at berøre.

 

Værdsæt dine medarbejdere

En tredje måde at skabe bedre stemning på kontoret, er ved at du, som leder, tydeligt viser at du værdsætter dine medarbejdere og deres indsats. Ros fra en leder er fantastisk for en medarbejder, om det er for en lille ting eller et større projekt, kan ros fylde dine medarbejdere med positiv energi.

Det er også værd at huske på, at ofte følger medarbejdere en leders eksempel. Så den stemning du ønsker på kontoret, skal kunne afspejles i din generelle færden på kontoret. Du viser som leder vejen, og hvis du er glad og smilende, vil det med garanti smitte af på dine medarbejdere.

Så hvis du vil have et godt klima på din arbejdsplads, gælder det om at vise et godt eksempel, og anerkende dine medarbejderes indsats. Dine medarbejdere er også mennesker, og vil uden tvivl præsteret hvis de bliver anerkendt for den indsats de yder.