Der er mange, som skifter sine bærbare computere ud, når batteriet ikke holder længere. Det kan være dyrt at udskifte batteriet i en MacBook, og derfor handler det om at få det til at holde i så lang tid som muligt. Nedenfor får du en række tips og tricks.

Du skal ikke aflade batteriet i din MacBook

Det er en skrøne, at du en gang i mellem skal aflade batteriet i din MacBook. Faktisk kan det forringe batteriet, hvis du vælger at bruge batteriet helt op.

Det anbefales, at du aldrig lader batteriet nå ned under tyve procent. Det er ikke et tilfælde, at fx iPhones giver dig en notifikation, når batteriet når ned under tyve procent. Såvel iPhones som MacBooks er ikke designet til at køre på lavt batteri. Sørg derfor for at oplade den, når du når på omkring tyve procent.

Brug ikke din MacBook mens den oplader

Det anbefales, at du ikke bruger din MacBook, mens den lader op. Sørg så vidt som muligt at oplade den fx i løbet af natten, så du har tid til at arbejde og spille via fx casinoguide.dk i løbet af dagen. Du forringer batteriet, hvis du oplader din MacBook, mens du arbejder med den.

Pas på temperaturen

Sørg for at undgå, at dit batteri bliver for varmt. Batteriet i din MacBook kan ældes fires gange hurtigere, hvis din Apple enhed når over 50 grader. Derfor anbefaler IT-specialister at man ikke arbejder med en MacBook i sengen oven på en dyne. Generelt er det bedst at lade være med at sidde med sin MacBook i sengen, da det også kan påvirke kropsholdningen, men det er en helt anden historie.

Oplad ikke ved lav temperatur

Det er også vigtigt at undgå at bruge sin MacBook i kolde opgivelser og at lade sin MacBook op ved lave temperature. Batteriet i din MacBook arbejder bedst ved en temperatur mellem ca. 16 og 22 grader.

Lad os sige, at du har været udenfor på en kold vinterdag, og haft din MacBook med dig i tasken. Når det hænder, anbefales det, at du venter mindst en time, før du sætter din MacBook til opladning. På den måde sørger du for, at den oplader ved mindst stuetemperatur.

Fjern etuiet når du lader op

Hvis du har et etui, som beskytter din MacBook, anbefales det, at du tager det etui, når du lader din MacBook op. Dette er igen forbundet med temperaturen, og på den måde undgår du at overophede batteriet, når du lader din MacBook op.

Undgå komplet ladning efter lang tid uden brug

Hvis du af en eller anden årsag ikke bruger din MacBook i en længere periode, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du lader den op, når du tænder den igen efter en lang pause. Her er det en god ide kun at lade computeren op til omkring 50 procent.

Sørg for at opdatere din MacBook

Husker du at opdatere iOS i din MacBook? Det er en glimrende metode til at forlænge batteriets levetid. Ofte byder opdateringer på energibesparende funktioner, som kan bidrage til at dit batteri holder i længere tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *