overfør billeder fra android til pc Overfør billeder fra Android til PC – Skal du overføre billeder fra din Android-mobil til din pc, gøres det nemmest med et USB-kabel. Derved bliver din Android-mobil et ekstra drev på din pc, hvor du kan kopiere billederne over fra. Få den komplette vejledning her – også til de typiske problemer, der kan opstå.

Der kan være mange grunde til, at du ønsker at overføre dine billeder fra din Android-mobil og til din pc. F.eks. fordi du skal bruge en sikkerhedskopi, som du ikke ønsker at lægge i skyen. Eller fordi du skal billedbehandle et eller flere billeder fra telefonen på computerens billedbehandlingsprogram.

Sådan overfører du billeder fra en Android-telefon til din pc

For at kunne overføre billederne, skal du have fat i et USB-kabel. F.eks. det, du bruger til at lade Android-telefonen op med. Men i stedet for at sætte det i opladeren, tilslutter du det til din computer, og følger denne fremgangsmåde:

  1. Lås din telefon op
  2. Tryk på meddelelsen på telefonen, der fortæller at ”Enheden oplades via USB”
  3. Under Brug USB vælger du derefter Filoverførsel.
  4. Nu åbnes Filoverførsel-dialogboksen på computeren. Vælg, hvorfra og hvortil billederne skal overføres.
  5. Når overførslen er færdig, afbryder du USB-forbindelsen til telefonen med Skub ud-funktionen.
  6. Tag USB-stikket ud af computer og telefon, når du får besked på, at det er sikkert at gøre.

Når der først er forbindelse mellem telefon og computer, kan du også benytte Windows Stifinder på computeren til at overføre billederne med.

For så snart du har fået adgang til mobilen, dukker den op som et ekstra drev på pc’en. Åbn drevet, find frem til mappen med billeder, og træk en kopi over i Billeder-mappen på computeren. Eller hvor du nu vil have billederne hen.

Hvis det ikke virker

Kan du ikke få pc’en til oprette forbindelse til telefonen, skal du lige tjekke, at du har låst telefonen op. Først når telefonen er låst op, tillader den, at der skabes forbindelse til andre enheder.

Vil computeren ikke registrere telefonen, når du sætter USB-stikket i, skal du tjekke computerens indstillinger for registrering af nye enheder. Den skal stå til Automatisk, for at det virker. Husk at genstarte computeren, når du har ændret opsætningen.

I nogle ganske få tilfælde kan det også være nødvendigt at opdatere telefonen, hvis du ikke kan få filoverførsel via USB-kabel til at virke.

Er der intet af overstående, der virker, kan det være USB-kablet eller USB-porten, der er defekt. Så prøv først en anden USB-port på computeren. Hjælper det ikke, så prøv at benytte et andet kabel. Det kan nemlig sagtens være defekt, selv om du kan bruge det til at lade telefonen op med.

Overfør billeder fra Android til PC via Google Foto

Du kan også benytte Google Foto til at overføre billeder fra en Android til en pc. Det er en kombineret lagertjeneste og billedorganisator, hvor din Android-telefon som standard gemmer dine billeder.

Skal du overføre billederne til din pc, åbner du bare din browser, og logger ind med din Google-konto på Google Foto. Så kan du overføre billederne til computeren ved at markere de ønskede billeder og downloade dem.

Dette er den nemmeste løsning på at overføre billeder fra Android til pc. For her skal du hverken bruge kabler eller sætte en forbindelse op. Det er bare at åbne Google Foto, og gå i gang.

Læs også guiden: Overfør SMS fra Android til Android

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *