Elektronik kan være virkelig dyrt, men det er også svært at undvære i sin hverdag. Derfor er det vigtigt, at du passer rigtig godt på dit udstyr, så det holder så længe som muligt. Du kan forlænge dit IT-udstyrs levetid ved at leje et opbevaringsrum, hvis du f.eks. skal ud at rejse i en længere periode, du skal udstationeres med dit arbejde, eller du har noget udstyr, du ikke bruger så ofte.

IT-udstyr kan være dyrt

Hvis du er født før 1990 kan du sikkert godt huske, hvordan det er at leve en i en verden uden smartphones og computere. Hvis du er født efter, så begynder det måske at knibe lidt. Teknologi og IT-udstyr er i konstant udvikling, og det kan være svært at finde ud af, hvad for noget udstyr der er værd at købe. Der er stor prisforskel på de forskellige mærker, og hvis du ikke ligefrem er ekspert, kan det være svært at gennemskue, hvor du får mest for pengene.

Derfor kan det være en fordel at kigge ind i en elektronikbutik og få hjælp af personalet – de har helt sikkert nogle gode anbefalinger. Det kan være en god idé at gå i nogle forskellige butikker, og på den måde få nogle forskellige anbefalinger og tilbud, hvorefter du vælger det, som passer til din økonomi og din mavefornemmelse.

Undgå direkte sollys

Når du nu har fået købt dit nye it-udstyr, er det en god idé at være opmærksom på, hvordan du bedst muligt opbevarer det. På den måde kan du selv aktivt forlænge levetiden på dit IT-udstyr. En metode er at undgå at stille din elektronik i direkte sollys. Solen har mange gavnlige effekter for os mennesker, men ikke så mange for IT-udstyr. Solen har f.eks. tendens til at afblege ting, og det ville da være ærgerligt, hvis din computer eller højtaler bliver misfarvet. Lej opbevaringsrum uden vinduer, hvis du skal ud at rejse i længere tid, så din elektronik ikke tager skade. Det kunne f.eks. være hos Pelican selfstorage hvor de har noge gode og sikrede opbevaringsrum.

Gør jævnlig rent

En anden synder, der også er med til at forkorte dit IT-udstyrs levetid, er støv. Man kan selvfølgelig ikke helt undgå støv i sit hjem, og samtidig har elektronik det med at tiltrække støvpartikler i stor stil. Problemet er, at støv kan komme ind i de mindste sprækker og huller og forstyrre mekanikken i dine elektroniske apparater. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på at gøre jævnligt rent, så støvet ikke ophober sig. Hvis du ikke altid er lige skarp på rengøringen, kan det være en fordel at leje et opbevaringsrum, hvor du kan stille det elektronik hen, som du ikke bruger så ofte. Husk at dække det til med et stykke stof eller putte det en papkasse eller lignende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *