Led lys

Der er rigtig mange fordele ved at skifte til LED lys, for ud over at være klimavenligt så er det på mange måder også praktisk, og det der er godt for klimaet, det er også ofte godt for din personlige økonomi.

Læs med her og dyk ned i de mange fordele ved LED lys.

Se også mere hos EasyLight.

Lavere energiforbrug

En af de ting der gør LED lyset meget mere klimavenligt, er at det kan lyse lige så kraftigt som du kender det fra f.eks. halogenpærer og de gamle glødepærer, men det skal bruge langt under halvdelen af samme mængde energi.

Skifter du f.eks. alle pærer og lyskilder ud i hjemmet med LED, så kan du i nogle tilfælde spare helt op til 85% på din elregning.

Det er både godt for dig og for miljøet.

Derudover er LED pærer miljøvenlige i bortskaffelse da de ikke indeholder kviksølv, og i daglig brug da de ikke udsender nogen form for stråling

Lang holdbarhedstid

Der findes selvfølgelig LED lys i forskellig kvalitet og til forskellige priser, men ofte kan det betale sig at bruge de ekstra penge, for selv om LED lys kan holde meget længe (2-3 år), så kan LED lys i god kvalitet altså ofte holde i op til 10-15 år.

Bruger du LED lys udenfor vil du også opleve bedre holdbarhed end ved andre lyskilder, fordi LED lyskilderne ikke påvirkes af temperaturskift på samme måde.

Nemt og bekvemt

LED lys er ofte nemt at arbejde med. For det første kræver det ikke at man tager højde for varmeudvikling på samme måde som med halogen, da LED pærer og lyskilder slet ikke bliver lige så varme, og dermed ikke udsender nogen reel varmestråling.

Mange lyskilder kommer også med indbygget LED pære, så du altså slet ikke behøver tænke på at skifte pære i hele produktets levetid.

Få evt. rådgivning

Der er rigtig mange fordele ved LED lys. Både det at det kommer som forskellige typer af lyskilder, men også at der kan justeres på farve, og evt. farvetemperatur.

Når man taler LED lys, så taler man ofte lumen i stedet for watt, og Kelvin der angiver hvorvidt lyset er koldt eller varmt.

Det kan selvfølgelig være lidt forvirrende at finde rundt i en masse nye begreber og en masse nye valgmuligheder. Ofte vil du kunne læse dig frem til det, men det kan også være en god ide at få rådgivning der hvor du køber dine LED lys, så du er sikker på at vælge de rigtige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.