Hvis du skal ansætte, eller ansættes som direktør i en virksomhed, så er det en god ide at se nærmere på at få udarbejdet en direktørkontrakt. Der er nemlig flere gode grunde til at gøre dette, også i tilfælde der det ikke er lovpålagt. Hvorfor du burde få udarbejdet en direktørkontrakt, og hvad den bør indeholde, kan du læse mere om her. 

Hvad er en direktørkontrakt?

En direktørkontrakt er noget virksomhed og direktør udarbejder for at regulere arbejdsforholdet og sikre at der er klare forventninger til ansættelsen. Det er nemlig ikke sådan, at direktører omfattes af funktionerloven, og derfor så er det helt relevant at man udarbejder en direktørkontrakt, for at sikre at arbejdsforholdet fungerer bedst muligt.

Hvis direktøren også er ejer i virksomheden eller selskabet, så er det lovpålagt at udarbejde en direktørkontrakt. Direktøren skal også indberettes til erhvervsstyrelsen. Der er ingen klare retningslinjer for hvad der skal med i en direktørkontrakt og det er som sådan heller ingen krav om at du skal få professionel advokathjælp til at få den udarbejdet. Det er dog det bedste i de aller fleste tilfælde, at få professionel juridisk bistand til at udarbejde en direktørkontrakt.

Hvad skal en direktørkontrakt indeholde?

En direktørkontrakt har ingen klare krav til indhold, men der er en del ting, som en direktørkontrakt bør indeholde for at afklare arbejdsforholdet bedst muligt. En direktørkontrakt bør først og fremmest indeholde hvordan ferie skal afvikles, i og med at direktører ikke er omfattet af ferieloven, på samme måde som almindelige lønmodtagere er. En direktørkontrakt bør også indeholde forhold omkring løn, pension og andre økonomisk rettigheder i tillæg til måske økonomiske forpligtelser, hvis dette forekommer i arbejdsforholdet. Det at afklare eventuel barsel og eventuel fratrædelse i direktørkonttakten, er også en god ide.

Der er med andre ord mange ting, som en direktørkontrakt kan omfatte. Hvordan det specifikke arbejdsforhold fungerer og skal afstemmes, er en vigtig faktor i hvordan kontrakten skal udarbejdes. Det er for eksempel helt essentielt at bruge direktørkontrakten som en form for forventningsafstemning mellem parterne. Man kan også vælge at lave en direktørkontrakt i henhold til funktionærloven. En direktørkontrakt er et nyttigt værktøj for at undgå eventuelle konflikter og uoverensstemmelser i fremtiden.

En god direktørkontrakt gør at begge parter i arbejdsforholdet er tilfredse og regulerer de forhold, som partene finder nødvendige. At have professionel hjælp der kan afdække og kortlægge potentielle politiske faldgruber, er en god ide, selv om det ikke er et krav når man skal udarbejde en direktørkontrakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *