Det kan være, at du gerne vil anskaffe dig en ny og hurtigt computer, men ikke lige besidder nok penge til det lige nu. Her ville nogle mennesker vælge at tage et lån, og afbetale beløbet over nogle måneder. Det er til gengæld også vigtigt, at man ved hvad et lån indebærer, for det kan hurtig føre til et størrere problem. Men hvad skal man egentlig lige tage stilling til, når man tager et lån? Og hvad er kreditstatus? Alt dette vil blive besvaret i følgende guide.

Hav styr på din økonomi

Selvom et lån kan virke som en nem og hurtig løsning, så kræver det faktisk, at man skal have noget styr på sin økonomi, før man kan låne penge af banken. Det vil sige, at banken faktisk godt kan takke nej til at låne dig penge, hvis de ikke mener, at du har ressourcerne til, at tilbagebetale pengene igen. En udlåner vil typisk lave tjek på dine eksisterende lån, dine seneste lønsedler samt dine årsopgørelser, for netop at kunne lave en vurdering om, hvorvidt du er egnet til et lån. Dette kaldes kreditstatus, og det udføres selvfølgelig kun med din samtykke.

Vælg hvilket form for lån, som du vil tage

Når du ved hvor du står økonomisk, og er blevet godkendt efter et kreditstatus, så er det tid til, at vurdere hvilket slags lån, som er mest passende for din situation. Skal du til at bygge nyt hus? Så vil et boliglån nok være mest passende til dig. Eller er du en ung studerende, som godt kunne bruge lidt flere penge at bruge af? Så kan du supplere din SU med et studielån, og dette er også et af de billigere lån på markedet. Du kan også søge rådgivning fra din bank om, hvad der vil være mest passende for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *