Der er mange fordele og ulemper ved et eventuelt hjemmekontor. Hvis du ikke kan bestemme dig for, om dine ansatte skal have muligheden for at arbejde hjemmefra, kan du læse med her, hvor vi vil introducere dig for både fordele og ulemper. 

Fordele ved hjemmekontoret

Lad os fremhæve fordelene ved hjemmekontoret først! Det forholder sig nemlig således, at der er en del af dem – og måske præcis derfor er hybridarbejde blevet mere normalt

Når du tilbyder en fleksibel arbejdsdag til dine medarbejdere, er der ingen tvivl om, at du pålægger dem mindre stress. De vil nemlig opleve en anden frihed, hvor de kan strukturere og planlægge deres hverdage mere frit. 

Mange familier kan blive meget stressede over, at alt skal klappe og passe sammen, fordi et barn skal køres til fodbold, et andet er sygt og skal passes og der er forældresamtaler med skolen for den tredje. Samtidig forsøger mange, som arbejder på kontor, at få implementeret noget motion – og vi ved jo alle, hvor vigtigt en sund kost er! 

Når der er så mange ting, som skal passe sammen, er der mange, som synes det kan være mere overskueligt at arbejde fra hjemmekontoret. Her bliver mange arbejdsgivere dog nervøse for, om distraherende elementer kan ødelægge den ansattes arbejdsflow for meget og nedsætte produktiviteten – hvilket i sidste ende naturligvis går ud over virksomheden. 

Det er dog sjældent tilfældet. Mange ansatte oplever lige præcis det modsatte, hvor de ønsker at respektere virksomheden og arbejdsgiveren – præcis fordi arbejdsgiveren giver dem dette ansvar. Faktisk er mange hjemmearbejdende mere produktive, når de arbejder, fordi de ved, at de skal leve op til specifikke forventninger, nu hvor de har fået muligheden for at arbejde hjemmefra. 

Samtidig ved du, at når dine ansatte møder ind på kontoret, er det fordi, at de har energien og lysten til det! Derfor kan arbejdspladsen hurtigt blive et mere levende sted med glade og overskudsfyldte ansigter. 

Ulemper ved hjemmekontoret 

Der er selvfølgelig også ulemper med hjemmearbejde. En af dem, som de fleste fremhæver, er isolationen fra kollegerne. Samtidig taler mange arbejdsgivere om, at det er besværligt, når man skal tale med den ansatte om den ene arbejdsopgave eller den anden. 

Dog kan dette hurtigt ordnes! I kan nemlig investere i EPOS forskellige linjer til virksomhedsbrug. Her kan I finde diverse udstyr inden for audio og video – hvilket hurtigt gør kommunikationen meget nemmere. EPOS har mange års erfaring og ønsker at alle kan kommunikere med hinanden hvor som helst og når som helst. Der er ingen tvivl om, at kommunikationen ikke er det samme, som når man sidder foran hinanden. Dog, med EPOS, kommer man ikke meget tættere på! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *