Vi lever i et samfund, der ændrer sig hastigt. Det gælder derfor også de roller, som vi hver især indtager i samfundet. Hvis du derfor arbejder som leder, betyder det også, at du ikke nødvendigvis kan bruge gårdagens strategier i morgen. I stedet bør du fokusere på fremtidig ledelse, og hvordan du bedst imødegår denne ledelsesform.

Som leder har du nemlig et stort ansvar. Du skal både bevare medarbejdernes arbejdsglæde, forbedre virksomhedens bundlinje samt meget andet. Det kræver overblik, afvejning af interesser og meget andet. Og det er en rolle, der kun bliver mere kompleks i fremtiden. Derfor bør du som leder helt klart forberede dig bedst muligt på fremtidig ledelse.

Forskellige generationer har forskellige krav til ledelsen

Som leder skal du kunne motivere dine medarbejdere. Det er helt klart ét af dine vigtigste områder. De dage, hvor en leder blot kunne udstede ordrer, er væk. I stedet forventer medarbejdere i dag en lyttende leder, der også tager deres perspektiver i betragtning.

Det skyldes til dels, at samfundet har ændret sig. Derfor findes der i dag også generationer på arbejdsmarkedet, som har været vant til en mere flad ledelsesstruktur hele deres liv. De er vokset op uden den sorte skole, men med elevdemokrati og lignende tiltag. Derfor forventer de også, at deres leder hører og respekterer dem.

Du skal give virksomheden den størst mulige bundlinje

Det er dog ikke kun medarbejdernes motivation og arbejdsglæde, der er essentiel i den fremtidige ledelse. Omdrejningspunktet i enhver virksomhed er stadig at skabe profit. Derfor har du som leder også et ansvar for, at virksomheden tjener penge – kort og godt.

Det kan nogle gange være lidt af en balancegang at få medarbejdernes arbejdsglæde og virksomhedens profitmaksimering til at gå hånd i hånd. Derudover er der også mange andre hensyn, du også skal tage. Eksempelvis organisationens kultur, bæredygtighed, socialt ansvar og meget mere. Det er ikke nogen nem opgave at være leder i fremtiden.

Få hjælp til at blive den bedst mulige leder

I fremtiden vil lederrollen kun blive mere og mere kompleks. Derfor er det også fuldt forståeligt, hvis du gerne vil have hjælp, så du kan blive klædt godt på til opgaven. Heldigvis har du mulighed for at komme på lederudviklingskurser, så du kan få hjælp til netop dét, som du synes, er svært.

Blandt andet kan du få hjælp til at få en større gennemslagskraft. Eller du kan blive bedre til at motivere dine medarbejdere. Det kan også være, at du mangler hjælp til at indfri virksomhedens målsætninger på en mere effektiv måde. Eller noget helt andet.

Når du kontakter Bartell+Co, tager de nemlig udgangspunkt i din specifikke situation. Derfor er du altså selv med til at bestemme, hvordan dit lederudviklingskursus i fremtidig ledelse skal udformes. Du kender nemlig bedst selv dine styrker og svagheder. Derfor ved du også bedst selv, hvor du gerne vil sætte ind, når du gerne vil blive bedre til fremtidig ledelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *