Mange virksomheder har behov har for lave løbende træning og uddannelse af deres medarbejdere. Der kan være kurser, som er gode til at opkvalificere dem og give dem nye kompetencer, der enten gør dem i stand til at håndtere nye opgaver eller som øger deres produktivitet. Disse kurser kan i høj grad gøre en stor forskel for virksomheden, der kan ses på resultaterne. Det kan dog godt være svært at holde styr på og overblik kurserne og undervisningen. Her er et godt LMS guld værd.

Et LMS gør det nemt at administrere og organisere undervisning af medarbejderne, og det er derfor et redskab mange arbejdsgivere gør brug af. For at få mest muligt ud af fordelene ved et LMS, er det en stor hjælp, hvis det er nemt at anvende, tilgå og forstå, og derfor er et mobilvenligt LMS på dansk et oplagt valg. Det LMS du bruger, skal udelukkende fungere for at gøre visse opgaver nemmere for dig, så hvis det skaber problemer og frustrationer, opfylder det ikke kravene.

Hvad er et LMS?

Der bliver brugt mange forkortelser inden for IT, og der er ikke noget at sige til, at nogle af dem er svære at huske. Det kan godt være, at du ikke har hørt om LMS før, men det er et begreb, der godt kan betale sig at stifte bekendtskab med. LMS står for Learning Management System og er i bund og grund en online platform til administrering og dokumentering af e-learning.

Et LMS kan anvendes til at levere undervisningsmateriale og online kurser til brugerne. Desuden gør platformen det muligt for dig at organisere de online kurser samt deltagerne. Du kan derudover holde øje med resultaterne og effektiviteten. Det gør det simpelt, nemt og hurtigt at planlægge og implementere læring og udvikling blandt medarbejderne. Og disse udviklinger kan i sidste ende lede til gode resultater for virksomheden.

Et LMS kan bruges af mange. Alle organisationer bør lægge vægt på at udvikle sine medarbejdere løbende for at nå nye mål og holde sig konkurrencedygtig. Det gælder både store og små virksomheder. Et godt LMS kan spare dig en masse tid og besvær og gøre det nemmere at nå målene.

For at være værdifuldt skal et LMS helst have en række funktioner, der er nemme at tilgå og anvende. Platformen skal gerne kunne bruges til at oprette kurser og følge udviklingen af kursisterne. Desuden er det en fordel, hvis det også kan oprette og opdatere brugeroplysninger og give brugerne relevante kurser baseret på deres stilling og arbejdsplads. Herudover vil et godt LMS også kunne sende brugerne beskeder og notifikationer, der gør det nemmere for dem at holde sig opdateret med deres kurser. Sidst men ikke mindst, er det også en stor fordel at kunne følge med i resultaterne gennem rapporter på platformen.

Et godt LMS gør det nemt at holde overblikket over medarbejdernes udvikling. Modelfoto: Unsplash

Dan dig et overblik – hurtigt og nemt

Lige meget, om du er en arbejdsgiver, der skal holde øje med, at de ansatte bliver trænet i de rette ting, eller du er en medarbejder, der er på udkig efter at styrke dine kompetencer, kan et godt designet LMS komme dig til gode. Det gør det nemt at få overblikket over kurserne og undervisningen. Det giver dig altså muligheden for at holde øje med resultater og bekræfte, at træningen går efter planen.

Uddannelse og opkvalificering af medarbejderne kan være enormt vigtigt, men det er sjældent noget, som arbejdsgiveren har mulighed for at sætte særlig meget tid af til i sin egen arbejdskalender. Derfor kan et brugervenligt LMS gøre en enorm forskel. Arbejdsgiveren kan stadig holde øje med udviklingen hos medarbejderne, men uden at skulle bruge lang tid på administration og dokumentering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *