Ja, du er nok ikke i tvivl om at der findes flere forskellige typer af hjemmesider, men måske ikke helt på denne måde som der menes lige her. Der findes forskellige versioner af en hjemmeside i form af enten 1.0, 2.0 eller 3.0 og hvilken en du sidder og kigger på lige nu, er måske ikke sådan lige at kunne gennemskue. Med stor sandsynlighed er det en version der hedder web2.0, hvilket er den der anvendes i dag og som rummer betydeligt meget mere end den tidligere version kaldes web1.0 men vidste du, at der også er en web3 på vej? og er det noget der eventuelt kan komme til din fordel? Læs mere her og bliv lidt klogere på hvad det der web3.0 er for en størrelse og hvordan du kan gøre brug af det. 

Blockchain teknologi og web3.0

Til forskel for web2.0 så er denne nyere version af webben baseret på det der kaldes for en blockchain teknologi. Her er det ikke de centrale myndigheder der skal have kontrollen med hvad du laver online men i stedet netværkets brugere i sig selv. Web3.0 giver derfor en masse fordele, særligt hvis du ønsker at investere i alt det der ligger online, eller hvis du bare gerne vil gå uden de statslige enheder. Der laves små smarte kontrakter med computerprogrammer der kan opfylde forskellige opgaver ud fra de betingelser du har givet tilladelse til og kan få dig meget hurtigt i mål med eksempelvis overførsel af international online valuta der automatisk bliver godkendt undervejs. 

Ny teknologi 

Det er ikke sådan at vi alle lige pludselig i morgen kommer til at sidde med en version web3.0 i hænderne når vi skal google online. Det er stadig en meget nylig teknologi der er under rivende udvikling og hvordan den skal implementeres er stadig under debat. Der går altså lidt tid inden private brugere får lov at prøve lige præcis denne måde at være online på og måske ikke noget du skal spekulere så meget mere over på nuværende tidspunkt. Er du dog interesseret i udviklingen og måske endda ønsker at støtte projektet med investering der kan komme til at give dig en stor økonomisk forskel, så skal du måske spidse lidt ekstra ører og opsnuse alt den viden du kan på området allerede nu. 

Åbent og demokratisk 

Hel formålet med at skabe en ny version af det internet vi kender i dag med web3.0 er, at der skal skabes demokrati og ligestilling i et åbent netværk der ikke styres oppefra men af de brugere der anvender det i stedet. Med web3.0 er det tiltænkt, at der skal være meget mere personlig kontrol med det digitale privatliv og sikkerheden deraf. Samtidig vil det for alle dem der arbejdet med IT og online valutabehandlinger kunne opleve en proces der er betydeligt hurtige og meget mere økonomisk besparende til lige med. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *