Uanset om du er ansvarlig for internet-sikkerheden i en virksomhed, eller om der tale om, at du ønsker at beskytte dit eget Wi-Fi i hjemmet, er der nogle helt grundlæggende elementer, du skal have tjek på. Det handler både om indstillinger, du selv kan håndtere, og så handler det om at have et anti-virus program, som altid er up-to-date. Med en Kaspersky promocode kan du få fingrene i et program, der tager sig af din online sikkerhed på en hurtig og smart måde.

 

Du ved sikkert godt, at det er en god idé at sørge for at holde øje med, at dit net er sikkert. Men alligevel er der en tendens til at sløse med sikkerheden. Måske tænker du, at der ikke sker noget med dig, og at du ikke har nogen som helst oplysninger, som cyberkriminelle kunne være interesseret i. Men her skal du tænke dig om to gange. For det første har de fleste af os en netbank, og sandsynligheden taler også for, at du opbevarer andre filer – måske billeder – på din computer, som du ikke er interesseret i kommer i andres hænder.

 

Sørg for at vælge et sikkert password

Du kender det godt. Du får et nyt modem og skal til at sætte dit Wi-Fi op derhjemme. Det går hurtigt, og du er snart i gang med at surfe på nettet. Du tjekker Facebook og Instagram og betaler dine regninger på netbank. Men vidste du, at du har mulighed for at vælge et nyt password til din router og altså ikke behøver at bruge de indstillinger, modemmet er leveret med? Det kan du, og det bør du også gøre.

 

Det er nemlig sådan, at det er let for en hacker at finde det password, som din router er leveret med. Når du vælger et nyt password, skal du sørge for at gøre det så vanskeligt som muligt at gætte. Men hvordan vælger du det optimale password?  Du skal først og fremmest vælge et password, der består af mange tegn. Jo flere tegn du bruger, jo længere tid vil det tage for en computer at regne det ud. Prøv for eksempel at konstruere et sammensat ord, som bliver til en ellers håbløs sætning. Lad os sige, at du hedder Kent – så kunne du lave et password som dette: KøligeEnderNårTæerne – (eller kølige ender når tæerne) –  det giver ingen mening for andre end dig, men på trods af vrøvlet vil du kunne huske det.

 

 

Kaspersky rabat gør dit net sikkert

Men det er ikke nok, at du sørger for, at fremmede ikke kan logge på dit trådløse net. Du skal også sørge for, at din computer er rustet til at kunne håndtere eventuelle angreb af virus eller malware. Du skal også huske på, at der faktisk er et marked for webkameraspionage. Det betyder med andre ord, at en hacker kan tiltvinge sig adgang til det kamera, som sidder på din computer og på den måde se, hvad du laver. Det er på alle måder en uhyggelig tanke, og det er mareridtsagtigt at tænke på, at der et fjernt sted i verden kan sidde et menneske og følge med i, hvad du laver i din dagligdag.

 

Alt dette kan du undgå med Kaspersky Internet Security. Og med en Kaspersky promocode kan du ovenikøbet få det hele meget billigere end normalt. Det betyder, at du roligt kan gå på din netbank, tjekke Facebook og lade dine billeder ligge på computeren, uden at du skal være bange for, at fremmede mennesker får adgang til indholdet på din PC eller Mac.

modem router

 

Den bedste placering af modemmet

Hvis du synes, at netværket i hjemmet ikke fungerer optimalt, er der her en række råd til, hvordan du kan optimere det trådløse signal. Nu er det desværre sjældent, at et modem ligefrem har et smukt udtryk, og derfor har vi alle en tendens til at gemme det væk. Eksempelvis under sofaen eller længst væk i huset, så vi slipper for, at det skal stå at rode midt i vores ellers pæne hjem. Og vi ved godt, at du gemmer det væk med de fineste intentioner, men du betaler prisen i form af lav hastighed og et ustabilt trådløst signal.

 

For det første skal du placere routeren centralt. Og det vil i dette tilfælde betyde, at du skal placere den det sted i hjemmet, som er i nærheden af den plads, hvor du oftest har brug for et godt og stærkt trådløst signal. For det andet skal du ikke sætte routeren et sted, hvor den er spærret inde bag metal og mursten. Det er derimod en god ide at sætte routeren højt, og har den antenner, kan du også med fordel justere på dem. Ofte er det også en god ide at skifte kanal på routeren. Specielt hvis du bor i en etageejendom, og I er mange som skal deles om samme kanal.

 

 

Hvilken hastighed skal jeg vælge?

Hvis du er på udkig efter en ny router og eventuelt er interesseret i at finde ud af, hvor hurtigt internet du har brug for, er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på. Tænk over, hvad du bruger nettet til. Bruger du det kun til at surfe lidt på i ny og næ, eller har du også behov for at spille spil online eller se film på enten Netflix eller HBO, er der naturligvis også forskel på, hvor hurtig en hastighed du er nødt til at investere i.

 

Når du får et trådløst net, lyder tilbuddet på to hastigheder. For eksempel 50/10. Det betyder, at du downloader med 50 Mbit og uploader med 10 Mbit. Medmindre du ofte har behov for at lægge meget store filer ud på nettet, behøver du ikke bekymre dig så meget om tal nummer to. I stedet kan du bruge dine penge på at få en ordentlig downloadhastighed. Så har du nemlig også råd til at få fat i et ordentligt virusprogram. Med en Kaspersky promocode er du nemlig sikker på at få et super tilbud, der kan holde hackerne og andre uden rent mel i posen væk fra dit netværk.

wannacry

Cyberkriminalitet er stigende – pas på dit digitale jeg

Wannacry ransomware, trojanske heste og phishing er blot nogle af de elementer, du kan støde på på nettet. Vores liv er online, og en dygtig hacker kan finde bunkevis af informationer om dig via forskellige hjemmesider. Både SKAT og din netbank ligger inde med personfølsomme oplysninger, ligesom Borger.dk opbevarer en elektronisk sygejournal. Der er bestemt mange ting i livet, som er blevet lettere med internettet, men du skal hele tiden være opmærksom på, at du skal beskytte dit privatliv, som nu for de flestes vedkommende er tilgængeligt online.