Nu mere end nogensinde før er folkeskolerne rundt omkring i Danmark blevet digitaliserede i sådan en grad at både lærere og elever gør sig brug af computere og andet teknik hver dag til at gå igennem pensum. Computere og andet IT-teknik har den fordel at alting kan gå meget stærkere og hjælper dermed også for at stå for mere innovativ læring, der sidder fast lang tid efter eleverne har forladt skolebænken. Men computere, især bærbare, kan som de fleste nok allerede ved ikke overleve flere dages intens brug uden at blive ladet op. Derfor er det en god idé at investere i et opladerskab, der kan lade mange computere op på én gang.

Glade elever og lærere

Der er mange ting der skal falde i hak, når det angår et godt og sundt miljø på en folkeskole. For det første kræver det at alle er ved godt mod og er parate på at lære fra hinanden og opsuge viden. Det er nemlig en dannelsesrejse, som ikke bør tages let på overhovedet. Glade elever og lærere betyder også bedre læring og sammenhold, både i de enkelte klasser og på årgangene, men bestemt også hele den kollektive folkeskole. Det betyder blandt andet at lokalerne skal være rene og se indbydende ud og at alt materiale og teknik fungerer som det skal på det mest optimale plan. Det er nemlig vigtigt at man skaber et rum til læring, hvor man let kan blive inspireret og tænke konstruktivt og produktivt uden at blive distraheret, hvilket sagtens kan gøres ved hjælp af moderne IT-teknologi.

Alt materiale klar til brug

I og med at alt materiale og pensum er blevet digitaliseret, kræver det også at den enkelte skole har den rette teknik til at leve op til standarten. Det kan blandt andet betyde at der er skolecomputerne, som eleverne kan benytte sig af imens de er i skole og white boards, som lærerne kan bruge til undervisningen, både til at skrive på og til at projektere en computerskærm op på. Men alt dette kræver også lidt ekstra ting som for eksempel praktiske opladerskabe til elevers skolecomputer. På denne måde skal eleverne ikke selv bakse rundt med ledninger og der skal heller ikke købes metervis af forlængerledninger ind. Det eneste man skal gøre er at sætte alle de mange bærbare computere ind i skabet og sætte strøm til, hvorefter skabet lader alle computerne op. Man kan med fordel sætte elevernes computere ind i skabet efter en lang skoledag, så computerne er klar dagen efter helt ny opladte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *