Vi lever i en elektronisk og digitaliseret verden, hvor næsten alle hjem i Danmark har minimum en computer, og i de fleste hjem er det langt fra den eneste. For ikke så mange år siden var computere, smartphones, iPads osv. stadig regnet som ”voksenlegetøj”. For omkring 10 år siden var det stadigvæk kun voksne og måske teenagere som havde telefoner og computere. I dag er udviklingen dog nået så langt at disse digitale platforme ikke længere koster det hvide ud af øjnene med derimod er blevet allemandseje. Derfor er der også spil, features og programmer til alle, hvilket også inkludere mindre børn.

En iPad er bedre end en hel kasse legetøj

Dem som er over 25 år gamle vil kunne huske dengang, hvor det meste af deres legetøj bestod af actionmænd, barbier, pokemonkort, og hvor deres eneste elektroniske legetøj bestod af en gameboy eller en anden spilleconsol. I dag behøver de unge børn dog slet ikke have en Playstation eller en Xbox, da de kan downloade utallige apps og se utallige YouTube videoer uden at skulle slukke deres Ipad. I dag har mange danskere flere Ipads i hjemmet, og selvom børnene ikke er ældre end 5 år, så har mange af dem også deres egen Ipad. Hvis man giver dem valget, så vil langt de fleste vil det digitale stykke legetøj fremfor de klassiske dukker. Der er mange, der har en holdning til, hvor meget børn skal udsættes for disse små skærme. Der er dog nok ikke den store tvivl om, at det er en del af nutiden og fremtiden, uanset hvordan man vender og drejer det.

El-køretøjet er barnedrømmen

Et stykke legetøj som dog for det meste ikke har en skærm og alligevel vil være et kæmpe hit hos langt de fleste børn et det eldrevne minikøretøj. Enhver lille dreng eller pige drømmer om at blive voksen, så de kan tjene mange penge, gøre hvad de vil og køre bil. Uden at vide hvor meget de bare skal nyde at være børn, så kan de faktisk opnå en af disse ting. De kan nemlig køre bil eller motorcykel. Selvom det eldrevne minikøretøj måske ikke er stort og måske ikke køre så stærkt, så er det en lille drøm for enhver lille dreng eller pige at eje sådan et køretøj. I vil kunne finde den populære el motorcykel her.

Digitalt legetøj udvikler børnene hurtigere

Digitalt legetøj som ipads, computerspil og smartphones er dog ikke kun rent tidsfordriv. Det er er nemlig bevist at børn udvikler sig hurtigere, når de bruger tid på disse digitale platforme. De bliver hurtigt gode til at tale engelsk, og de bliver mere selvstændige i deres ageren på nettet. Dette bliver i høj grad udnyttet i skolerne, hvor børnene laver flere af deres øvelser på ipads og computere.