De fleste danske virksomheder, store som små, benytter sig af forskellige former for IT-løsninger og tjenester, og er afhængige af disse for at deres medarbejdere kan udføre deres arbejde. Mere og mere arbejde foregår i dag digitalt og på internettet, hvilket stiller større krav til virksomhederne i forhold til drift og sikkerhed af it-systemer. Alle virksomheder producerer og skal derfor lagre specifikke data, for at gemme værdifulde informationer for virksomhedens drift, hvilket kræver store mængder serverplads – og det er noget de færreste virksomheder har plads til. Men du kan faktisk outsource opbevaringen af din virksomheds data, hvilket kaldes IT hosting.

Hvad er it hosting

It hosting er når din virksomheds lagrer sine IT-løsninger på et eksternt datacenter. Det er i modsætning til, når du for eksempel gemmer din Word-dokumenter manuelt på din egen computer, for så findes dokumentet udelukkende der, hvilket gør dem meget sårbare, hvis din computer bryder ned. Med IT hosting vælger du en udbyder, der kan passe på dine IT-løsninger – og det er alt fra dokumenter, programmer og software. Når din virksomheds data opbevares på et datacenter, giver det derfor større sikkerhed, fordi det er en garanti for at udbyderen sørger for backup, antivirus og firewall. 

Fordele ved hosting 

Når du lagrer din virksomheds data på et eksternt datacenter, giver det først og fremmest større sikkerhed. Virksomhedens data opbevarer også i skyen, hvilket reducerer sårbarhed, og gør det lettere for medarbejderne at dele relevant data med hinanden. Hvis du lader et professionelt firma til at stå for sikkerheden, får du eksperter til at sørge for at holde øje med trusler fra internettet og strømforsyningen, så du ikke risikerer et nedbrud. Derudover, så lagres din virksomheds data på et eksternt datacenter, frem for at din virksomhed selv skal have en masse serverplads. Din virksomhed slipper altså for at ansætte IT-specialister og bruge en masse ressourcer på at holde IT-infrastrukturen kørende, hvis et professionelt firma i stedet tager sig af det. 

Skræddersy din hosting

Ved at vælge IT-hosting får du professionelle til at stå for den digitale infrastruktur og servermiljøet i din virksomhed og på den måde sparer du dine medarbejdere for en masse tid og besvær. Uanset hvad din virksomhed tilbyder, og hvilken behov din virksomhed har til IT-hosting, kan udbyderen skræddersy en serviceaftale. Måske har din virksomhed kun brug for mere serverplads eller måske er der også brug for hjælp til driftsikkerhed. Med IT-hosting får din virksomhed en stabil, tryg og sikker løsning, der gør det muligt at din virksomhed kan fokusere fuldt ud på virksomhedens kerneopgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.