I forbindelse med at de sociale medier har oplevet stigende popularitet over det seneste årti, er der også kommet flere platforme til. Instagram kom til i 2010, og er hurtigt blevet et af de mest brugte sociale medier i verden. Der er mere end 700 millioner aktive brugere, og dette er ikke uden grund. Du kan nemlig hurtigt og enkelt dele dine billeder med vennerne eller andre, som følger dig. På samme tid kan du altså også selv vælge, hvem du gerne vil følge, og hvilke billeder du finder interessante. Instagram har især gjort, at det er blevet meget mere populært at tage billeder, især hos den helt almindelige bruger, som ikke har yderligere erfaringer med fotografering. Selvom du er amatørfotograf, vil du helt sikkert gerne have, at dine billeder ser så gode ud som muligt, og derfor vælger mange at bruge forskellige redigeringsprogrammer. Hvis du er én af dem, som også bruger Instagram dagligt, og gerne vil pifte dine billeder op, så læs med!

 

Til dig, der er Windows bruger

Du tænker sikkert, at fotoredigeringsprogrammer er dyre, men dette er nødvendigvis ikke tilfældet. Hvis du er Windows bruger, er det indbyggede program Billeder et udmærket program til at starte ud med, og det er derudover også gratis og findes på dansk. Programmet kan klare det mest basale ved dine billeder, som for eksempel at beskære samt justere lys og farver. Derudover findes der mange forskellige filtre, som du kan bruge på dine billeder. Dette er altså et udmærket program til dig, som bare gerne vil prøve kræfter med billedredigering uden at give noget for det.

 

Hvis du ønsker flere muligheder

Er du en mere erfaren fotograf, eller blot ønsker at have flere muligheder at gøre med, er Adobe Photoshop et godt valg. Det siges at være verdens bedste program til billedredigering og grafisk design på grund af dets mange funktioner. Programmet tillader dig at designe plakater, bannere til hjemmesider og selvfølgelig redigere dine billeder. Det tilbyder ligeledes et komplet sæt af professionelle fotoværktøjer, så du kan redigere dine billeder, ligesom du ønsker. Du har mulighed for at lege med farver, effekter og meget mere. Hvis du derudover ønsker at begive dig ud med malerpenslen, giver dette program dig de bedste forudsætninger for dette med markører og pensler, som føles helt ægte. Med andre ord kan du med dette program skabe et helt kunstværk. Der findes forskellige priser afhængigt af de funktioner, du vælger, men hvis du ønsker de programmer, som tillader dig største mulig redigering, koster dette 462,50 kr. om måneden. Dette giver dig altså de bedste muligheder for at redigere dine billeder til perfektion.

 

Den helt traditionelle

Hvis du blot er på udkig efter et mere simpelt program, kan det ultrapopulære og meget velkendte program Microsoft Paint varmt anbefales. I dette program kan du både tegne og redigere billeder, og lave de mest fantastiske illustrationer. Det bedste af det hele er, at det er helt gratis, og er derfor et godt program at starte ud med. Leder du efter flere tips og tricks til dit IT-udstyr, kan du med fordel læse meget mere ved at følge dette link: https://www.it-dialog.dk/guides/.