Masser af danskere investerer i aktier. Men når det kommer til CFD’er, er interessen ikke helt det samme. Det skyldes formentligt, at kendskabet til CFD’er ikke er nært så stort som til aktier, og at der ikke er samme bevågenhed omkring CFD’er. Det vil vi forsøge at ændre lidt på i denne artikel, hvor vi ser nærmere på CFD’er og investering heri.

Hvad er en CFD?

CFD står for Contract For Difference, og bliver også kaldt for en differencekontrakt på dansk. En CFD er et syntetisk værdipapir, da det ikke dækker over noget egentligt ejerskab i et aktiv. Køber du f.eks. en aktie i Danske Bank, ejer du et aktiv – altså en lille andel af Danske Bank. Investerer du i guld, så ejer du som udgangspunkt også dette guld, du har investeret i.

Sådan er det ikke med CFD’er. Her ejer du ikke et aktiv, men derimod er du indehaver af en kontrakt, der følger værdien på et aktiv. Tager vi udgangspunkt i Danske Bank-aktier, ejer du dermed ikke aktien, men i stedet en kontrakt, der blot følger værdien. CFD’er handles primært hos online børsmæglere som f.eks. saxo.

Hvornår er det en fordel at vælge CFD’er?

CFD’er kan være favorable investeringer i flere henseender. Først og fremmest skyldes deres konstruktion, at det er meget nemt at shorte via CFD’er. Årsagen hertil er, at kontrakten indgås mellem to parter, hvor den ene part tjener penge, hvis det underliggende aktivs værdi stiger, mens den anden part tjener penge, hvis det underliggende aktivs værdi falder. Som sidstnævnte part er du dermed short i aktivet uden, at du skal låne og sælge aktivet først.

En anden årsag til at vælge CFD’er er, at de gør det muligt at geare dine investeringer langt mere, end du kan, hvis du investerer direkte i aktiverne. Det betyder selvfølgelig, at din risiko bliver større, men omvendt giver det dig også mulighed for at tjene flere penge på din investering med CFD ift., hvad du vil kunne tjene ved at investere direkte i aktivet. Gearing er også en af grundene til, at der trods alt er sket en vækst i antallet af private investorer, der handler med CFD’er.

Endelig gør CFD’er det også muligt at investere i en lang række forskellige aktiver; lige fra aktier til råvarer og forex. CFD’er er således med til at give dig de optimale muligheder ift. at investere både long og short for gearede investeringer i mange forskellige aktiver. En CFD er derfor særligt interessant for dig, der gerne vil have flere muligheder for at tilpasse dine investeringer på finansmarkederne ved hjælp af én type investeringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.