Når du besøger hovedstaden og skal være der mere end en enkelt dag, er der god grund til at overveje overnatningsmulighederne.

Der er både de store hotelkæder, små hoteller, vandrehjem og alt der i mellem, at vælge i mellem.

Hvad man beslutter afhænger naturligvis lidt af hvordan ens pengepung har det, men hvis man har besluttet at bruge penge på et hotel, så er der faktisk mange interessante bud, også i den lidt billigere ende.

I København og andre af de større byer, findes der mange mindre hoteller, som byder på nogen lidt andre oplevelser, end de store kæder.

De små hoteller kan noget andet

At bo på et autentisk hotel i København, er meget mere end bare en overnatning. Nogen af de mindre hoteller, som ikke er del af en kæmpe stor kæde, gør opholdet mindeværdigt for deres gæster.

De mindre hoteller, er enten selvstændige, eller del af en lille kæde. Derfor har de ikke samme standardisering som de store hoteller. De små hoteller bestemmer helt selv, hvordan deres lille hotel skal indrettes og hvordan det skal drives.

Derfor er det altid en spændende oplevelse at besøge sådan et hotel, i stedet for et af de store, som er nøjagtigt ens og lige efter bogen, uanset hvor i verden det ligger.

Der er tænkt over detaljen

Nogle af de mindre hoteller gør meget ud af indretningen. Ofte er der ikke to ens værelser på hele hotellet. Hvert værelse, eller nogen gange, hver etage, kan have deres egne farver eller temaer.

Andre prøver på at være så autentiske, som det er muligt i en moderne tid. Det gør de ved at opdrive møbler, som har nogenlunde samme årgang som selve huset. Møblerne bliver restaureret og ført tilbage i samme stil, som den der var da bygningen blev opført.

Økologi og sundhed

Nogen af de mindre hoteller, kan netop fordi de er små og uafhængige, selv sætte dagsordenen på restaurantens menu.

Et hotel kan vælge at alt skal være økologisk og helst fra nærområdet. Det gælder både dem der serverer morgenmad, som det eneste, og nogen af dem der også har åben om aftenen.

Enkelte hoteller kører linen helt ud. De har også kun økologisk sæbe, tandpasta og hvad der ellers findes på et hotel København.

Uafhængighed skaber råderum

På de store hoteller, som er del af en stor kæde, der har andre hoteller i andre byer og lande, er der en drejebog.

Der er uniformeret personale, så man tydeligt kan se, hvem der er hvem, og hvilke ydelser man kan forvente af dem.

Alle værelser er ens. Der er naturligvis simple rum, bedre rum og de helt dyre værelser, men i hver deres kategori, er de fuldstændigt ens, uanset hvor hotellet ligger.

På de små hoteller er der et anderledes råderum. De er ikke afhængige af en kæde og har ingen drejebog som de absolut kan følge. Derfor er et af disse hoteller altid en oplevelse, som strækker langt ud over bare at have en seng at sove i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *