Men hvordan kan man synes at Jobs er et geni, men samtidig mene, at han ikke er i stand til selv at vælge den efterfølger der skal holde hans vision i live? Det er om noget at undervurdere Jobs’ sande geni. Og Jobs sande geni var hans evner til at samle de helt rigtige folk omkring sig. Jobs havde god smag – ikke bare i produkter, men også i mennesker. Apples organisation er sammensat fra top til bund af Steve Jobs personligt.

 

Alt fra ledelse over virksomhedskultur og -struktur til arbejdsprocessor bærer Jobs fingeraftryk. Da det gik op for Jobs at hans dage var talte, oprettede han endda Apple University med det ene formål at bevare den særlige Apple-ånd efter hans dæd. Det betød tydeligvis enormt meget for Jobs, at hans ånd blev ført videre. Da Jobs blev for syg til at lede Apple var det Tim Cook, der blev betroet stillinger af Jobs, og da Jobs døde var der aldrig nogen som helst tvivl om, at Jobs ikke kunne forestille sig nogen anden i hele verden til at videreføre Apple end Cook.

 

Jeg er sikker på, at Jobs gik mere op i videreførsel af den særlige Steve Jobs-ånd end alle andre tilsammen. Jeg er sikker på, at Jobs har tænkt længere og grundigere over det end alle andre tilsammen. Og ikke mindst er jeg fuldstændig sikker på, at Jobs kendte Tim Cook meget bedre end alle andre tilsammen.

 

Geniet Steve Jobs håndplukkede Tim Cook – alene fordi Jobs mente at Cook var manden der ville videreføre Apple på en måde, så Jobs aldrig behøvede at vende sig i graven. Det virker i dag som om, at Apple er blevet lidt noget andet, end da Steve Jobs levede, og havde styr på sagerne. Og jeg mener da også selv, at man burde have blevet i den ekstraordinære bane som Steve Jobs havde sørget for at lave.
http://www.mobilcentermidt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *