Undersøgelser har vist at ansvarlig IT drift ofte bliver nedprioriteret eller direkte tilsidesat i mange Danske firmaer, dette sker selv i større firmaer hvor man burde være klar over vigtigheden af at ens IT systemer kører upåklageligt og uden nedbrud.

Hvad er ansvarlig IT drift?

Ansvarlig drift af et firmas IT systemer omfatter flere forskellige områder, lige fra driftssikkerheden af firmaets servere og firewalls til regler for medarbejdernes brug af internettet, herunder brugen af sociale medier og mails, extern backup af firmaets data og listen fortsætter.

Første skridt i at lave en ansvarlig driftsplan for firmaets IT er først og fremmest at få kortlagt og dokumenteret hvordan firmaets IT operation kører i dag, dette indbefatter lister over hvilke hardware -software med tilhørende licenser man har og hvilke mål der er for fremtiden, både de kortsigtede og de langsigtede.

Når man har fået klarhed over hvor man står i dag og har en overordnet IT strategi for fremtiden er man klar til at tage det næste skridt i retningen mod en ansvarlig IT drift.

Det næste skridt vil for langt de fleste firmaer være at få ekstern hjælp til at gennemgå de eksisterende systemer og få lagt en holdbar plan for fremtiden.

Selv om mange firmaer har gode og velfungerende IT afdelinger er det de færreste firmaer der har IT medarbejdere ansat der er fuldt “up to date” med de nyeste systemer og løsninger.

Det er en meget tidskrævende opgave at holde sig opdateret inden for IT verdenen, og det er de færreste firmaer for hvem det kan betale sig at have en fuldtidsmedarbejder dedikeret til kun at holde sig opdateret inden for IT drift og løsninger.

Det er et fuldtidsarbejde at holde sig forsvarligt opdateret, det er desværre ikke nok at følge nogle IT blogs på nettet og læse hvad der måtte stå i dagens avis, derfor er det for langt de fleste firmaer en meget bedre ide at bruge eksterne konsulenter.

Der er mange konsulentfirmaer man kan få til at hjælpe sig med at gennemgå ens nuværende systemer, få lagt en god plan for den videre udvikling af firmaets IT drift.

Automatiserings ekspert Allan Kristensen fra Automize.dk oplever ofte at komme ud til virksomheder, der har mistet overblikket og generelt har manglet en holdbar plan, og det kan koste dyrt.

“Jeg ser ofte at pga. en generel mangel på langsigtet planlægning og underprioriterede IT budgetter, at virksomhedernes IT struktur bærer præg af lappeløsninger. og har et IT personale der ikke føler at ledelsen forstår deres udfordringer”.

“Ofte bliver resultatet at IT driften kører ustabilt og samtidigt bliver dyrere i drift, og det er ikke holdbart”

Også selv om at alt tilsyneladende virker fint og der ikke er nogle umiddelbare problemer er det altid en god ide at løbende få checket om ens IT systemer er “up to date”, lidt ligesom man også køre sin bil på værksted for at få lavet et serviceeftersyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *