Printerpatroner! Er jeres firma som danske firmaer er flest, bruger I sikkert stadig masser af papirudskrifter. Det bliver årligt til en større udskrivning for printerpatroner, uanset om I har udliciteret driften af jeres printere til et printerfirma, eller selv står for den. Men ved at gå over til kompatible blæk- og tonerpatroner, kan I skære voldsomt ned for budgettet for forbrugsstofferne til jeres printere.

Sidder du med ansvaret for driften af jeres printere, undrer du dig sikkert tit over, at der fortsat skrives så meget ud. Specielt når der ikke længere er krav om, at alle regnskabsbilag skal forefindes på papir, ligesom mange af de gamle papirbårne arbejdsprocesser er blevet digitaliseret.

Alligevel udskives der raskvæk masser af papir hvert år, og for hver udskift bruges der af indholdet i de forholdsvis dyre toner- og blækpatroner. For selv om printerne er blevet billigere, virker det som om, blækket eller tonerne til dem er blevet meget dyrere.

Lusket forretningspraksis

Det er ikke helt forkert. For i dag sælger de fleste printerproducenter deres printere til kostpris og tjener i stedet fortjenesten hjem på at sælge forbrugsstoffer til printerne hen over deres levetid. Både i form af dyre full-service eller leasingaftaler med firmaerne og ved at sælge blæk og toner med en voldsom og helt unødvendig høj avance.

Det giver dem en meget større og mere jævnt fordelt indtjening på deres printere, end hvis de havde solgt dem med en normal avance.

Jamen, er kompatible printerpatroner gode nok til professionelle udskifter?

Det kan jeres firma lave om på, ved at skifte til uoriginale – eller kompatible – printerpatroner. De er ganske vist udskældte og på det nærmeste forbudte at bruge, hvis du lytter til printerproducenterne.

Men i dag er kvaliteten meget højere, end de var en gang. Ja, faktisk produceres de oftest på maskiner, der er lige så avancerede, og kører med samme nøjagtighed som dem, der producerer de originale printerpatroner.

Et par priseksempler

De billigste printerpatroner finder du i de specialbutikker på nettet, der sælger dem sætvis som f.eks. INKPACK. Her kan du f.eks. købe tonerpatroner til HP LaserJet 1300, som står på mange kontorer til under en fjerdedel af prisen på en ny. Tonerpatronen hedder HP 13A og kan købes her.

En udbredt tonerpatron til HP farvelaserprintere er HP 125, som kan fås her. Her kan du købe et helt sæt til under den pris, du skal give for en enkelt farve hos mange forhandlere. Køber du 4 sæt, skal du kun betale for 3!

Det samme gælder HP 130 (bestil her), som passer til en del af HPs multifunktionsmaskiner, og HP 131 (forhandles her) der passer til farvelaserprinteren LaserJet Pro 200.

Så vil du blive firmaets nye sparehelt, skal du gå over til kompatible blækpatroner. Test dem eventuelt på en enkelt printer først. Så kan du bevise overfor skeptikerne, at kompatible blækpatroner er lige så gode som de originale.