Vælg en side

 

Energi er et tilbage vendende emne. Alle regeringer  diskuterer, hvordan de kan få energi til deres befolkning. Det  er et interesse område, der er ufattelig mange penge i. Alle har brug  for energi, og derfor vil alle også gerne tjene så meget  som muligt, nu der er et marked for det.

Det er et evigt spørgsmål  om udbud og efterspørgsel. Hvis der er en stor efterspørgsel på  energi, så har energi virksomhederne mulighed for at sætte priserne  som de vil. Imidlertid er der flere aktører på energi markedet.  Det har været de fossile energi kilder, der har domineret markedet  næsten ind til nu, men du begynder solceller, vindmøller og bølge  generatorer også at melde sig som seriøse aktører.

Det har de  nu gjort i mange år, men lige nu har f.eks. solceller virkelig fået  et boost frem på markedet. Det er hoved sageligt fordi man har fundet  ud af, at få mere energi ud af dem end man hidtil har kunnet. Før  i tiden kunne man kun få ca. 10 til 15 % energi ud af dem, og det var  i og for sig ikke særlig meget. Der viser sig dog nu, at man begynder  at kunne udnytte solceller langt mere.

Det betyder, at det er muligt  at drive op til 40 % ud af solceller hvilket lige pludselig gør det meget meget interessant. Fossile brændstoffer  leverer dog stadig langt mere energi, men der er også  mange andre  interesse spørgsmål på spil, når man taler energi. Der er så mange  mennesker, der har penge i klemme, eller kan se en fidus i at beholde  ting, som de altid har været. Det gør, at det er utroligt langsom  at får sat gang i udviklingen af andre alternative energikilder. Potentialet  til solceller ligger der, men pengene skal også komme et sted fra.