Ny iPhone App ”Fartfælde” holder styr på 100 fotovogne for dig. Brug dine penge til andet end fartbøder, og vær med til at øge trafiksikkerheden på de danske veje.

Med App’en ”Fartfælde” bliver du advaret om fartkontroller og dermed advaret om strækninger på din vej, hvor politiet har vurderet, at du skal være særlig agtpågiven, og samtidig undgår du en fartbøde.

Fartkontrol er en god ting, når formålet er at trafiksikre. Beslutningen om at sætte yderligere 75 fotovogne på landevejene, skulle derfor være begrundet i at nedbringe antallet af færdselsuheld forårsaget af for høj fart. De nye fotovogne er en del af en større trafiksikkerheds-pakke til knap 300 millioner, som justitsminister Morten Bødskov har lanceret. Dog figurerer der en indtægt på en halv milliard i finansloven, så skatteministeren har også været inde over her. Signalet er nærmest: “Kør for stærkt, så vi kan få nogle penge i statskassen”.

Sidste år faldt antallet af personer, som mistede livet i trafikken, til 220. Det er 14 pct. færre end i 2010, hvor 255 blev dræbt i færdselsuheld, viser tal fra Danmarks Statistik. Et historisk lavt antal personer blev i 2011 dræbt i trafikken. Heldigvis for dét, for hver eneste trafikdræbt er én for mange. Hvis antallet af dræbte i trafikken er på det laveste niveau siden 2. verdenskrig, hvorfor så sætte alle de ressourcer ind på det felt, når der er så mange andre områder inden for politiet, der mangler ressourcer. Vi har alle hørt om mennesker i nød, der forgæves har ringet til politiet efter hjælp pga. manglende ressourcer.

De mange nye fotovogne sender et signal om, at nu skal politiet snuppe nogle flere bilister og udskrive flere fartbøder, så Finansloven kan hænge sammen bl.a. gennem disse indtægter. Argumentet om trafiksikkerhed daler lidt, hvis man kigger på, hvor fotovognene står. Ofte møder man dem på øde landeveje, men finder dem til gengæld sjældent på strækninger, hvor de har deres berettigelse. Samtidig kan man spørge sig selv om, hvorfor en fartkontrol er opsat efter et vejarbejde, og ikke før af hensyn til trafiksikkerheden for de vejarbejdere vi, som bilister, skal passe på.
Et godt spørgsmål er her, hvad er vigtigst – penge i kassen eller trafiksikkerhed?

Meningen med de mange nye fotovogne, kan man kun gisne om. Men med App’en ”Fartfælde” til iphone kan du meget let holde dig orienteret i trafikken til gavn for dine medmennesker, og samtidig sikre, at du ikke bliver ”fanget” af de mange fotovogne.

Hent App’en ”Fartfælde” i App Store (kommer snart til Android) og se mere på fartfaelde.dk eller www.facebook.com/Fartfaelde
http://www.fartfaelde.dk