Når man arbejder på et kontor eller i en anden afdeling af en virksomhed, hvor der printes meget, så ved man hvor meget blæk der går til. Selvom man i løbet af sin hverdag ikke tænker over det, og bare skifter blækpatronen når printeren er løbet tør, så er det en rigtig stor udgift at handle blækpatroner. Og selvom at en stor del af alt det skriftlige arbejde bliver skrevet og læst via mails eller Word dokumenter, så er blæk og papir stadig essentielt for driften af enhver virksomhed. Derfor skal man selvfølgelig sikre sig, at ens virksomheds benytter sig af den rigtige printer som så benytter sig af de rigtige blækpatroner.

Billige printere og dyre blækpatroner

Selvom man ikke tænker over det i sin hverdag, på trods af man printer flere hundrede kopier, så er der forskel på blækpatroner. Der er både forskel på kvaliteten og på prisen. De fleste blækpatroner på markedet er dog heldigvis produceret i rigtig høj kvalitet. Så den rigtige forskel er at finde på prisen. De fleste printerproducenter som fx Epson, HP, Lexmark og lignende sælger deres printere rigtig billigt, da der er enorm stor konkurrence på printermarkedet, og derfor skal de tjene deres penge på blækpatroner og andet tilbehør.

Kompatible blækpatroner

Når blækpatronerne fra printerproducenterne selv kan have tendens til at være enormt dyre, kan du heldigvis købe kompatible blækpatroner til din Epson printer. Dem som producerer kompatible blækpatroner skal ikke sælge printere, og derfor kan de have råd til at sælge billige blækpatroner.

For år tilbage var der stor forskel på kvaliteten af producenternes egne blækpatroner og de kompatible, men i dag er de kompatible blækpatroner lige så gode som printer producenternes egne. Desuden kan de kompatible blækpatroner i alle slags printere. Hvis du fx ejer en gammel model fra Epson, vi de kompatible blækpatroner passe uden problemer.

Printerproducenterne proklamerer ellers ivrigt for, at du ikke skal benytte de kompatible blækpatroner. Hvordan kan det være? Selvfølgelig fordi de ikke tjener nogle penge, når det ikke er dem selv, der har fremstillet printerpatronerne. Derfor ryger din garanti også, hvis du bruger kompatible blækpatroner.

Det skal du dog ikke være bekymret for, for den eneste grund til, at printerproducenterne udmelder, at de ikke kan stå inde for, at de kompatible patroner virker, er naturligvis, at de ikke tjener penge på dem. I langt de fleste tilfælde virker de dog lige så godt.