Uanset hvilken forretning, du driver, er en hjemmeside essentiel for at opretholde en god kundekontakt og markedsføre din virksomhed. I dag har de fleste forretninger en hjemmeside, og det er derfor ikke nok blot at oprette en — den skal også være så god, at dine besøgende vælger dig fremfor dine konkurrenter. Men hvad skal man have i tankerne, når man skal have en ny hjemmeside? Læs med her og bliv klogere på, hvad en god hjemmeside bør indeholde.

Målgruppe og design

Først og fremmest er det vigtigt at gøre det klart, hvem din målgruppe er. Når du har fået præciseret dette, vil du lettere kunne tage de rigtige skridt for at nå ud til de rigtige mennesker. Din hjemmeside skal sættes op på en måde, så dine besøgende ikke er i tvivl om, at de er havnet det rigtige sted.

Design er et vigtigt aspekt, når man opbygger en ny hjemmeside. Det har nemlig stor betydning for, om dine besøgende kan finde rundt på din hjemmeside, eller om de giver op og vælger at klikke sig ind på en af dine konkurrenters hjemmesider i stedet. For at sikre, at dine besøgende kan finde det, de leder efter, kan du forsøge at sætte dig i deres sted: hvis du var din egen kunde, hvad ville du så kigge efter på din hjemmeside? Og hvor på siden ville du kigge?

Et godt råd er, at de fleste mennesker kigger på hjemmesider i et Z-formet mønster. Det vil sige, at deres blik først rettes mod hjemmesidens øverste venstre hjørne for derefter at bevæge sig mod det øverste højre hjørne, det nederste venstre hjørne og til sidst det nederste højre hjørne. Med denne viden i baghovedet kan du opbygge din nye hjemmeside således, at de vigtigste informationer er at finde i denne zone, så dine besøgende får øje på dem naturligt.

Derudover er det vigtigt, at din hjemmeside loader hurtigt og at den er indbydende og overskuelig at se på. Brug gerne billeder på hjemmesiden for at sætte stemningen, og sørg for at designet er så simpelt som muligt, så dine kunder nemt og hurtigt kan finde rundt. Det bør ikke kræve mere end ét klik at finde frem til dine kontaktinformationer for derefter at kunne ringe eller sende en e-mail. Til sidst er det et must, at hjemmesiden fungerer på samtlige devices, så dine kunder både kan besøge din hjemmeside på deres computer, tablet og mobil.

Skab troværdighed

Det er vigtigt, at du markedsfører din forretning med en høj grad af ærlighed. Lov derfor ikke noget på din hjemmeside, som du ikke kan holde. På denne måde undgår du skuffede kunder, som ikke vender tilbage. Herudover er det en god idé at vælge et domæne, der er relevant og samtidigt så kort som muligt.

Er man ikke en haj til opbygning af hjemmesider, så kan man med fordel få hjælp af en professionel og dermed være helt sikker på, at man giver de besøgende et godt førstehåndsindtryk med sin hjemmeside.