Blæk er med de nuværende priser et af verdens dyreste materialer, og det er ikke fordi det koster så mange penge igen at producere – faktisk tværtimod. Avancen er enorm. Men det er den eneste mulighed printerproducenterne har for faktisk at tjene nogle penge.

Printere i dag bliver så godt som solgt med tab. Det er dyrt at producere en printer, men det er kun muligt at sælge den en gang. De løbende printerpatroner til gengæld repræsenterer en mere interessant indtjeningskilde for producenterne.

printerpatron epsonDu køber printerpatroner igen og igen – derfor er de interessante.

Carsten Eghoff sælger printerpatroner, bl.a. til Epson-printere og Brother-printere, og fortæller producenterne kører et hårdt spil.

”Printerpatroner kan være dyre, men det er ikke fordi vi forhandlere har en enorm avance. Den ligger især ved producenterne, der er nødt til at tjene penge her når de taber på selve printeren.”

Det er muligt at spare penge ved at købe uoriginale printerpatroner, hvor andre (typisk kinesiske) producenter har kopieret de originale. Du mister din garanti på printeren og øger risikoen for fejlprint og besvær ved at købe de ikke-originale. Det er derfor ikke en anbefalelsesværdig løsning. Det er bedre at finde nogle andre virksomheder med hvem du har mulighed for at dele en printer og derved også dele udgifterne til den.