Bayer MaterialScience og partnere udvikler effektiv og billig sikring mod jordskælv

Innovation vægbelægning kan redde liv

I samarbejde med partnere fra industrien og fra den akademiske forskning har Bayer MaterialScience udviklet et effektivt og omkostningsbesparende seismisk beskyttelsessystem til bygninger. Et ekstremt rivefast vævet materiale påføres direkte på væggen med en speciel lim, ligesom med tapet, og danner en permanent binding. I tilfælde af et jordskælv holder ”tapetet” store områder af murværket sammen og holder det stabilt i længere tid. Formålet er at forsinke eller endda forhindre, at væggene kollapser, hvilket giver beboerne længere tid til at flygte fra bygningen evt kan det anbefales at have en privatalarm.

Det centrale element i systemet er limen, der er sammensat af Dispercoll® U, en vandbaseret polyurethandispersion fra Bayer MaterialScience. Partnerne i denne patentanmeldte udvikling er Karlsruhe Institute of Technology (KIT) og producenten af stoffet KAST, der har base i Sonthofen, Tyskland.

Systemet er tilgængeligt fra professionelle forhandlere under navnet MapeWrap EQ System og monteres af uddannet personale. Den eksklusive globale distributør er MAPEI, en af verdens største leverandører af kemiprodukter til byggeindustrien, hvis hovedkvarter er i Milano.

“I tråd med vores corporate mission ‘Science For A Better Life’ understreger denne innovative udvikling Bayer MaterialSciences engagement i at finde bæredygtige løsninger på globale udfordringer”, siger Michael Engel, leder af projektet om det seismiske beskyttelsessystem i Bayer MaterialScience. ”Vi håber, at det i fremtiden vil gøre det muligt for os at beskytte mange mennesker mod de forfærdelige konsekvenser, jordskælv medfører”. Mere end 1,3 milliarder mennesker verden over lever i områder, hvor der er risiko for jordskælv.

Den største fordel ved systemet er, at det også nemt kan anvendes i eksisterende bygninger. Det kan derefter dækkes med tapet eller andre belægninger, så beboerne kan fortsætte med at male og tapetsere, som de ønsker. MAPEI har allerede installeret systemet i en referencebygning til demonstrationsbrug. Det er en skolebygning i Brescia i Italien. Andre referenceobjekter er på nuværende tidspunkt ved at blive planlagt.

Klæbemidlet klæber særdeles godt til murværk og det vævede stof, men er tilstrækkeligt fleksibelt til at binde permanent. Talrige forsøg med andre klæbemidler, lige fra almindeligt tapetklister til specielle klæbemidler, viste, at kun dette specielt udviklede produkt opfylder kravene. En anden fordel ved klæbemidlet er, at det er vandbaseret, og det indeholder ingen organiske opløsningsmidler og er derfor velegnet til indendørs brug.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.