Den succesfulde iværksætter, 20-årige Casper Blom, har været på foredragsturné på 30 danske skoler i marts måned. Efterfølgende har han analyseret, hvorfor Danmark ikke har flere iværksættere.

Casper Blom holdt i marts måned foredrag for 30 danske skoler og mere end 10.000 elever. Han fortalte om, hvordan det er at være en ung og succesfuld iværksætter.

På foredragsturnéen fik Casper et unikt indblik i, hvordan det danske skolesystem er sat sammen, samt hvorfor mange unge bliver afskrækket fra at springe ud som iværksættere.

Casper Bloms mission er klar: Det handler om at få iværksætteri på skoleskemaet.

20-årig millionær siger Sådan får Danmark flere iværksættere

20-årig millionær siger Sådan får Danmark flere iværksættere

“De unge har kompetencerne, de har energien og den nødvendige viden. Men det, der stopper langt de fleste, er fordomme for iværksættere,” forklarer Casper Blom til iværksætter-videoportalen Iværk-TV.dk.
video

“De fleste elever vidste ikke, at man lige såvel kan blive iværksætter, som man kan blive sygeplejerske eller håndværker. De havde en opfattelse af, at det krævede meget mere at blive iværksætter. Jeg tror, at det handler om nogle helt psykiske aspekter, der primært eksisterer hos lærerne.”

“Hvis Danmark gerne vil være et iværksætter-samfund, så nytter det ikke noget, at vi uddanner alle til at de skal have noget at falde tilbage på. Der sker intet ved at man tager to år efter sin HHx eller videregående uddannelse og prøver sig selv af som iværksætter.”

Drop Jantelov-tendensen – Det er ikke pinligt at fejle

“Mange ude på skolerne gjorde det meget sværere end det i virkeligheden er. Det er ikke nogen fiasko at vise, man har fejlet. Man skal droppe Jantelov-tendensen med, at det er pinligt at fejle. Det er det ikke. Det er kun pinligt, at lave den samme fejl ti gange i træk.”

“Men hvis du går ud og prøver at være iværksætter, så viser det, at du har haft modet til det. For rigtig mange arbejdsgivere, så ser det pissegodt ud på CV’et, at du har givet det et forsøg og kæmpet for noget, du gerne ville opnå.”

“Så kære Danmark, lad os droppe alle disse fordomme over for iværksættere. Lad os få skabt en masse vækst-virksomheder, for det har Danmark virkelig brug for,” fastslår Casper Blom over for Iværk-TV.dk.

I samarbejde med iværksætter-videoportalen Iværk-TV.dk, har han delt sit budskab i denne video:

YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=gTTUhNMP8Mg

Information om Casper Blom:

20-årige Casper Blom er serie-iværksætter og han står bag BilligeGolfbolde.dk ApS, Dealfighter.dk ApS, Trademen ApS, iCovers.dk ApS og Pixienova Group ApS.

Iværk-TV.dk er en video-portal for iværksættere og erhvervsdrivende. Iværk-TV.dk samler de bedste videoer fra Danmark og udlandet. Herudover producerer de også deres egne interviews med spændende iværksættere.
http://www.ivaerk-tv.dk